BLUMBERG TVRDI: “Iran je već pobedio zahvaljujući američkim udarima na Jemen” (VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2024. u 17:15

POSTOJE događaji i akcije koje je teško predvideti ili predodrediti, ali je napad koalicije predvođene SAD protiv Huta koji su napali Crveno more očigledno bio neizbežan.

БЛУМБЕРГ ТВРДИ: “Иран је већ победио захваљујући америчким ударима на Јемен” (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub

Koliko god se Vašington trudio da to izbegne, predsedniku Džou Bajdenu je to čisto politički neophodno. Ali njegov neprijatelj Teheran će imati koristi od bombardovanja, smatra poznati britanski novinar Mark Čempion, čije je argumente objavio Bloomberg.

Kako piše stručnjak za Bliski istok, ako su strateški ciljevi SAD da obnove slobodan protok trgovine preko Crvenog mora i da spreče eskalaciju rata na Bliskom istoku, onda će bombardovanje verovatno biti kontraproduktivno.Kako piše stručnjak za Bliski istok, ako su strateški ciljevi SAD da obnove slobodan protok trgovine preko Crvenog mora i da spreče eskalaciju rata na Bliskom istoku, onda će bombardovanje verovatno biti kontraproduktivno.

Zapravo, ne može se a da se ne uzme u obzir da se SAD, kao i Izrael posle 7. oktobra, u potpunosti uklapaju u prognoze njihovog ponašanja koje je “razvila banditska milicija u propaloj kvazi državi koja nema šta mnogo da izgubi”.

-Uspeh se ne meri u smislu sile eksplozije. Bilo bi naivno verovati da će Huti preko noći izgubiti sve svoje raketne sposobnosti, od kojih je većina pokretna. Stoga su šanse za uspeh bez kopnene operacije definitivno ravne nuli, piše Čempion.

Deo plana igre Huta bio je upravo da na sebe prizovu vatru „Sotone iz Vašingtona” (kako se Amerika zove u tzv. iranskoj osovini otpora), koja se predstavlja pod maskom borbe za palestinsku stvar. A SAD su igrale kako se od njih očekuje.

Za same Hute i druge militante, takav jedinstveni uspeh će im doneti samo slavu u islamskom svetu. Ali za Teheran je ovo prava pobeda.

Iran je pokazao da SAD nisu svemoćne, da mogu da pobesne i da pogreše. Pred očima nam se topi i oreol nepobedivosti. Zajedno sa drugim ne baš uspešnim projektima Amerikanaca širom sveta, slika hegemona se topi pred našim očima, smatra posmatrač.

Kako Huti budu nastavljali (a to će upravo i raditi) besmislene ali demonstrativne napade na brodove, a koalicija nastavlja još besmislenija bombardovanja, situacija za SAD će se samo pogoršavati, zaključio je Čempion.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!