NA SEVERU OSTALO NEKOLIKO HILJADA VOJNIKA HAMASA Galant: Borbe na jugu Pojasa Gaze i dalje će biti intenzivne

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 01. 2024. u 15:18

IZRAELSKI ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da će borbe na jugu Pojasa Gaze i dalje biti intenzivne, a da je samo nekoliko hiljada militanata Hamasa ostalo na severu palestinske enklave.

НА СЕВЕРУ ОСТАЛО НЕКОЛИКО ХИЉАДА ВОЈНИКА ХАМАСА Галант: Борбе на југу Појаса Газе и даље ће бити интензивне

Foto MoD Izraela

Prilikom posete centralnoj Gazi, Galant je rekao trupama 646. rezervne padobranske brigade 99. divizije, koje deluju na tom području, da je izraelska vojska fokusirana na podzemne tunele Hamasa u oblasti Kan Junisa na jugu Pojasa Gaze, u kojima se, kako je naveo, kriju teroristi na velikim dubinama, objavio je "Tajms of Izrael".

Galant je istakao da je izraelska vojska uništila 12 bataljona Hamasa na severu Pojasa Gaze i da je na tom području ostalo "nekoliko hiljada terorista" od 15.000 ili 18.000 koliko ih je bilo na početku.

- Veliki broj njih je eliminisan, a drugi su pobegli na jug - naveo je Galant.

Prema njegovim rečima, izraelska vojska će u severnoj Gazi nastaviti da sprovodi manje operacije da bi iskorenila i poslednje borce Hamasa i preuzela kontrolu nad tom teritorijom.

Galant je istakao da istovremeno, nažalost, postoje i druge pretnje, od kojih najveću predstavljaju svakodnevni napadi libanskog militantnog Hezbolaha na sever Izraela.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost