FRANCUSKI PISAC OSUMNJIČEN ZA SILOVANJE: Frederik Begbede (58) posle saslušanja završio i u pritvoru

POZNATI francuski pisac Frederik Begbede (58) danas je, posle informativnog razgovora u policiji, završio u pritvoru, da bi kasnije tokom današnjeg dana bio pušten na slobodu.

ФРАНЦУСКИ ПИСАЦ ОСУМЊИЧЕН ЗА СИЛОВАЊЕ:  Фредерик Бегбеде (58) после саслушања завршио и у притвору

Foto: G. Čvorović

Radio "Frans enfo" je otkrio da se radi o optužbi za silovanje. Prema ovim izvorima, tužbu je letos podnela mlada žena koja je izjavila da je najpre imala saglasan seksualni odnos s piscem, a da je zatim došlo i do nasilnog, iste noći, u hotelskoj sobi.

Državni tužilac Rodolf Žari iz mesta Po, na krajnjem jugozapadu Francuske, u regionu u kome pisac živi poslednjih godina sa svojom porodicom, prethodno tokom dana nije želeo da iznosi detalje zbog čega se Begbede našao u pritvoru, ali je istakao da nije reč o drogi.

Tužilac je to apostrofirao verovatno zbog toga što je poznato da je Begbede ranije imao problema s narkoticima. Otvoreno je priznao da je koristio kokain. Dugo je pokušavao da se odvikne, pre nego što je uspeo.

Nedavno je opisao i kako se to dogodilo, ispričavši epizodu koja je mogla da ga košta života 2009. godine kada je dobio književnu nagradu "Renodo" za svoj "Francuski roman" u kome između ostalog opisuje trenutak kada je konzumirao drogu na haubi svog automobili na Aveniji Marso godinu dana ranije u Parizu, zbog čega je odveden u dvodnevni pritvor. Bilo je to u tri sata ujutro, kada je bio u društvu s prijateljem, a kod pisca je pronađena kesica sa 2,6 grama kokaina.

Proslavljajući nagradu, pisac se iste večeri kada je dobio "Renodoa", prema sopstvenom priznanju, "nalazio između života i smrti", potpuno blokiran, u toaletu, bez moći da progovori. Odlučio je tada da prestane, između ostalog i zato da bi, kako je izjavljivao, deca shvatila opasnosti koje sa sobom nosi odavanje drogi.

Drogu je pokušao da ostavi i ranije, započeo je to još 2005, ali je to bio težak proces, pa je uspeo tek pet godina kasnije. O tome je više puta govorio u francuskim medijima, prošle i ove godine.

Begbede je napustio Pariz, oženio se sa švajcarskom fotografkinjom Larom Mišeli 2014, s kojom ima kćerku rođenu 2015. i sina rođenog 2017. i nastanio se u malom mestu Getari na baskijskoj obali, nedaleko od španske granice. Svi parametri govorili su da se smirio i vratio normalnom životu.

- Frederik Begbede odgovara u okviru preliminarne istrage koju smo pokrenuli. Ne radi se o delu vezanom za drogu. Neću davati druge komentare u ovom trenutku – istakao je juče tužilac Žari.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave