O ČEMU TO BAJDEN PRIČA? Prvi čovek SAD najavljuje novi rat - "Ako Putin zauzme Ukrajinu, neće se zaustaviti..."

Novosti online

06. 12. 2023. u 19:37

NAKON što Rusija pobedi u specijalnoj operaciji u Ukrajini namerava da izvede napad na članice NATO-a, izjavio je predsednik SAD Džozef Bajden u specijalnom obraćanju posvećenom Ukrajini.

О ЧЕМУ ТО БАЈДЕН ПРИЧА? Први човек САД најављује нови рат - Ако Путин заузме Украјину, неће се зауставити...

Foto: Tanjug/AP

- Ako Putin zauzme Ukrajinu, neće se zaustaviti. On će nastaviti dalje i napašće NATO saveznika - ustvrdio je Bajden, dodavši da će u tom slučaju SAD biti uvučene u konflikt.

On je istakao da nije spreman da okrene leđa Ukrajini i da američki Kongres treba da odobri paket pomoći Ukrajini pre nego što poslanici odu na božićni raspust sredinom meseca.

- Upravo sam održao sastanak sa partnerima iz G7 i razgovarali smo o tom pitanju. Svi evropski lideri, svi smo spremni da podržavamo Ukrajinu - tvrdi američki lider.

Bajden je ranije zatražio 106 milijardi dolara za pomoć Izraelu i Ukrajini, ali nije dobio neophodnu podršku u Kongresu. Gornji dom sa republikanskom većinom glasao je za dodelu pomoći samo Izraelu, ali je Senat pod kontrolom demokrata blokirao inicijativu.

Direktorka Kancelarije za budžet Bele kuće Šalanda Jang prethodno je saopštila da će SAD ostati bez sredstava za podršku Ukrajini u narednim nedeljama ako Kongres ne preduzme mere.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA TELIMA U RUŠEVINAMA KAN JUNISA: Lokalno stanovništvo izvlači mrtve i ranjene

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom