AMERIČKI RAZARAČ ČUVA IZRAEL OD HUTA: Brod mornarice SAD oborio dron koji je dolazio iz Jemena

Tanjug

15. 11. 2023. u 21:00

RATNI brod američke mornarice oborio je dron u Crvenom moru koji je dolazio iz Jemena, izjavila su danas dva američka zvaničnika.

АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ ЧУВА ИЗРАЕЛ ОД ХУТА: Брод морнарице САД оборио дрон који је долазио из Јемена

Foto US NAVY

Zvaničnici, koji su želeli da ostanu anonimni, rekli su da je "Tomas Hadner", razarač klase "Arli Berk", oborio dron rano ujutro po lokalnom vremenu, preneo je Rojters.

Kako se navodi, deluje kao da su drugi put za kratko vreme Sjedinjene Američke Države oborile projektile u blizini svojih ratnih brodova od početka sukoba između Izraela i Hamasa.

Zvaničnici nisu rekli da li je dron bio naoružan, niti koliko se približio brodu pre nego što je oboren.

Foto: EPA

Pored toga, jemenski Huti saopštili su juče da su lansirali seriju balističkih projektila na različite vojne ciljeve u Izraelu, uključujući grad Eilat.

Portparol militantne grupe je rekao da je lansiranje usledilo "nakon 24-časovne vojne operacije" koja je uključivala gađanje dronovima ciljeva u Izraelu, prenosi Rojters.

-Nećemo oklevati da gađamo bilo koji izraelski brod u Crvenom moru ili na bilo kom drugom mestu, poručili su Huti.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!