SPROVEDENA SUDSKA ODLUKA U NAJBOLJEM INTERESU DETETA: Teško bolesna britanska devojčica isključena sa aparata za održavanje života

Tanjug

12. 11. 2023. u 23:56

TEŠKO bolesna osmomesečna devojčica Indi Gregori danas je skinuta sa aparata za održavanje života nakon što je sud u Londonu doneo odluku da bi ograničavanje tretmana bilo zakonito i da bi to bilo u najboljem interesu deteta.

СПРОВЕДЕНА СУДСКА ОДЛУКА У НАЈБОЉЕМ ИНТЕРЕСУ ДЕТЕТА: Тешко болесна британска девојчица искључена са апарата за одржавање живота

Foto M. Anđela

Portparol neprofitne organizacije "Christian Concern" saopštio je da su danas lekari isključili aparat za održavanje života, napominjući da je devojčica premeštena iz Kraljičinog medicinskog centra u Notingemu, gde se lečila, u hospicijum.

Indi, ćerka Dina Gregorija i Kler Stanifort iz Ilkestona u Derbiširu, bolovala je od retke mitohondrijalne bolesti zbog čega njene ćelije nisu proizvodile dovoljno energije i od početka septembra je bila na potpunom održavanju života.

Tim specijalista zadužen za njeno lečenje saopštio je da se za nju ne može učiniti više, kao i da bi dalji tretman produžio njenu patnju.

Njeni roditelji, koje podržava nevladina organizacija "Christian Concern", izgubili su pravne bitke na Višem i Apelacionom sudu u Londonu.

-Ona je devojčica koju smo pokušali da lečimo najbolje što možemo. Užasna stvarnost je da ona umire, svedočio je na sudu jedan od njenih lekara.

On je naveo da je Indi jednom reanimirana devet puta u jednom danu, prenosi britanski Telegraf.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo