ZAMENIK RUSKOG PREMIJERA: Evropa je na svom zalasku

Novosti online

03. 11. 2023. u 22:00

TUŽNO je što danas prisustvujemo "zalasku" jedne velike civilizacije, kao što je evropska, čiji smo i mi bili deo, rekao je zamenik ruskog premijera Aleksej Overčuk na Evroazijskom ekonomskom forumu Verona, koji se danas i sutra održava u Uzbekistanu.

ЗАМЕНИК РУСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Европа је на свом заласку

Foto: Profimedia/Ilustracija

Overčuk je još istakao da je Rusija otvorena za saradnju i da se nada da negde u Evropi još ima zdravog razuma. 

Podsetio je da je Rusija postala rekorder kada je reč o broju sankcija koje su uvedene protiv nje, ali je naglasio da je država uspela da se izbori sa tim problemima tako da je ruska ekonomija naučila ne samo kako da preživi i živi u takvim uslovima, već i kako da se razvija. 

- Cela prošla godina protekla je u znaku sankcija iz pakla, koje su imale za cilj uništenje ruske ekonomije. Naša zemlja je postala svetski rekorder po sankcijama, ostavivši daleko iza sebe Iran i Severnu Koreju. Oni nam, verovatno, zavide. Ali, nas više i ne zanima da li će biti sankcije manje ili više. Mi smo naučili da se razvijamo, a sankcije su postale jak podsticaj za razvoj naše ekonomije - izjavio je zamenik ruskog premijera.

Tokom izlaganja, Overčuk je komentarisao i odluku Evrope da odustane od ruskih energenata, što je nazvao "najvećom zagonetkom 21. veka". 

- Zašto je Evropa odustala od svoje glavne konkurentne prednosti, pouzdanog pristupa ruskim energentima. Zašto je neko u Evropi odlučio da pritisne dugme za deindustrijalizaciju? - upitao je on, prenosi RT Balkan. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici