ZAHAROVA NE ODOBRAVA MAKRONOVU IDEJU: Ratoborne izjave i pojačano vojno prisustvo mogu dodatno eskalirati situaciju na Bliskom istoku

Srna

02. 11. 2023. u 08:21

IDEJA Francuske da formira koaliciju protiv palestinskog pokreta Hamas može samo da dodatno eskalira situaciju na Bliskom istoku, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА НЕ ОДОБРАВА МАКРОНОВУ ИДЕЈУ: Ратоборне изјаве и појачано војно присуство могу додатно ескалирати ситуацију на Блиском истоку

Foto: EPA

- Francuska ideja i ratoborne izjave drugih međunarodnih aktera, uz pojačano vojno prisustvo u istočnom Mediteranu, mogu dovesti do dalje eskalacije vojne konfrontacije na Bliskom istoku, internacionalizacije sukoba i uključivanja novih igrača u rat - rekla je Zaharova komentarišući inicijativu francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Ona je istakla da Francuska treba da podrži stav Rusije o neophodnosti fokusiranja na političke i diplomatske načine za rešavanje izraelsko-palestinskog sukoba ako "zaista želi da doprinese" naporima u cilju zaustavljanju nasilja, prenosi RIA.

- Zato pozivamo Izraelce i Palestince da odmah počnu direktne razgovore o svim spornim pitanjima - dodala je Zaharova.

Makron je tokom posete Izraelu 24. oktobra predložio stvaranje regionalne i internacionalne koalicije za borbu protiv Hamasa.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici