BAJDEN O BOMBARDOVANJU BOLNICE U GAZI: Prema podacima mog odeljenja odbrane, Izrael nije gađao bolnicu

Tanjug

18. 10. 2023. u 16:44

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden rekao je da je citirao "podatke koje mu je pokazalo njegovo odeljenje odbrane", kada su ga danas pitali šta ga je navelo da veruje da Izraelci ne stoje iza smrtonosne eksplozije protekle noći u bolnici u gradu Gaza.

БАЈДЕН О БОМБАРДОВАЊУ БОЛНИЦЕ У ГАЗИ: Према подацима мог одељења одбране, Израел није гађао болницу

Foto Tanjug/AP

Ta Bajdenova izjava dolazi nakon komentara o eksploziji ranije danas, kada je u Tel Avivu tokom sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i njegovim ratnim kabinetom, izjavio da mu "izgleda kao da je to uradio drugi tim", preneo je Si-En-En.

Pre nego što je Bajden otišao u Izrael, prema jednom američkom zvaničniku, vlada još nije bila donela zaključak o izvoru bombardovanja bolnice.

Američki predsednik je naložio svom timu za nacionalnu bezbednost da nastavi sa procenom pristiglih informacija.

Vlasti u Gazi saopštile su da Izrael stoji iza smrtonosne eksplozije u bolnici, dok su Izraelske odbrambene snage istakle da su njihovi obaveštajni podaci pokazali da se radi o neuspelom lansiranju rakete palestinske grupe Islamski džihad.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!