BAJDEN ZVANIČNO KRENUO U IZRAEL: Po dolasku planiran sastanak sa premijerom Netanjahuom

Tanjug

18. 10. 2023. u 00:41

PRVI čovek SAD Džo Bajden ušao je u predsednički avion koji treba da ga odvede u Izrael, gde bi trebalo da se sastane sa premijerom te zemlje Benjaminom Netanjahuom.

БАЈДЕН ЗВАНИЧНО КРЕНУО У ИЗРАЕЛ: По доласку планиран састанак са премијером Нетанјахуом

Foto: AP Photo

Tokom posete Bliskom istoku, Bajden je trebalo da se sretne i sa palestinskim kolegom, ali i da prisustvuje samitu u Jordanu, što je u međuvremenu otkazano.

Plan je da američki predsednik u sredu boravi u Izraelu nekoliko časova, a potom je trebalo da se zaputi u glavni grad Jordana Aman, gde je trebalo da razgovara sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem, ali i palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i jordanskim kraljem Abdulahom.

Međutim, nakon što je u utorak uveče gađana bolnica u Gazi, Abas je otkazao sastanak sa Bajdenom, a potom je stigla i vest iz Jordana da se samit otkazuje. Na kraju je Bela kuća saopštila da Bajden neće otputovati u Jordan...

U ovom trenutku nije poznato da li će ovo produžiti Bajdenov boravak u Izraelu i koji su dalji planovi.

Inače, cilj konferencije u Jordanu bio je da se pronađu načini da se obnovi dostava humanitarna pomoć Palestincima, u trenutku dok traju sukobi izraelske vojske i palestinskog militantnog Hamasa.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis