NAJGORE MOGUĆE VESTI ZA IZRAEL: Zastrašujuća izjava šefa Hezbolaha

Novosti online

13. 10. 2023. u 14:24

LIBANSKI pokret Hezbolah koji podržava Iran kaže da je spreman da se pridruži Hamasu u ratu protiv Izraela kada za to bude pravi trenutak

НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ ЗА ИЗРАЕЛ: Застрашујућа изјава шефа Хезболаха

Foto: AP Photo/Hussein Malla

- Potpuno smo spremni i kada dođe vreme za akciju, mi ćemo to preduzeti - rekao je zamenik šefa Hezbolaha Naim Kasem na propalestinskom skupu u južnom predgrađu Bejruta.

Preuzeli odgovornost za napad na Izrael
 

He­zbo­lah je juče pre­u­zeo od­go­vor­nost za na­pad pre­ci­znim pro­jek­ti­li­ma na Izra­el iz Li­ba­na. Iz ove pro­i­ran­ske po­li­tič­ke or­ga­ni­za­ci­je ši­it­skih mu­sli­ma­na u Li­ba­nu sa­op­šte­no je da je to od­go­vor na ra­ni­je izra­el­ske na­pa­de u ko­ji­ma su po­gi­nu­la tri nje­na bor­ca.

Izra­el­ska voj­ska (IDF) sa­op­šti­la je da je pro­tiv­ten­kov­ska vo­đe­na ra­ke­ta is­pa­lje­na iz Li­ba­na na voj­nu ba­zu u bli­zi­ni se­la Arab el Aram­še, na se­ve­ru ze­mlje, a ne­du­go za­tim sti­glo je i sa­op­šte­nje IDF da je Izra­el uz­vra­tio i na­pao ci­lje­ve u Li­ba­nu.

Rezervisti na granici sa Libanom
 

Izraelska vojska poslala je juče rezerviste u gradove na granici sa Libanom, prenosi Tajms of Izrael pozivajući se na ID.

- Izraelske odbrambene snage saopštile su da su rasporedile rezerviste u gradove na libanskoj granici radi opšteg pojačanja trupa na severu Izraela - piše list.

Šta je Hezbolah
 

Zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Države, smatraju Hezbolah terorističkom organizacijom. Iranska nacionalna garda je Hezbolah osnovala 1982. godine kako bi „izvezla” islamsku revoluciju i borila se protiv izraelskih snaga koje su napale Liban.

Hezbolah se može pohvaliti preciznim raketama i time može da pogodi sve delove Izraela. Lider Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah rekao je 2021. godine da grupa ima 100.000 boraca, a SAD procenjuju da im Iran šalje stotine miliona dolara na godišnjem nivou.

Hezbolah ima duboke veze sa drugim militantnim grupama u regionu koje podržava Iran, uključujući palestinske frakcije Hamas i Islamski džihad. Nakon što je Hamas u subotu izveo veliki napad na Izrael, iz Hezbolaha su naveli da su „u direktnom kontaktu sa vođstvom palestinskog otpora”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!