"OSUĐUJEMO TERORISTIČKE AKTE HAMASA": Saveznici Izraela izneli zajedničko obaveštenje

Tanjug

10. 10. 2023. u 00:33

SJEDINjENE Američke Države, Francuska, Nemačka, Italija i Velika Britanija izrazile su danas čvrstu podršku Izraelu i nedvosmisleno osudile palestinsku militantnu grupu Hamas zbog njenih "užasnih terorističkih akata".

ОСУЂУЈЕМО ТЕРОРИСТИЧКЕ АКТЕ ХАМАСА: Савезници Израела изнели заједничко обавештење

Foto Tanjug/AP

- Jasno stavljamo do znanja da terorističke akcije Hamasa nemaju opravdanje, legitimitet i da se moraju osuditi. Nikada nema opravdanja za terorizam - navodi se u zajedničkom saopštenju ovih zemalja objavljenom na sajtu Bele kuće.

Poslednjih dana, piše u saopštenju, svet je sa užasom posmatrao kako Hamasovi teroristi masakriraju porodice u njihovim domovima, ubijaju više od 200 mladih ljudi koji uživaju u muzičkom festivalu i kidnapuju starije žene, decu i čitave porodice, koji se sada drže kao taoci.

- Naše zemlje će podržati Izrael u njegovim naporima da odbrani sebe i svoj narod od takvih zločina. Naglašavamo da ovo nije trenutak za bilo koju stranu neprijateljsku Izraelu da iskoristi ove napade za traženje prednosti - poručuju saveznice Izraela.

Ističe se da zemlje priznaju legitimne težnje palestinskog naroda i podržavaju slobodu za Izraelce i Palestince. 

- Međutim, Hamas ne predstavlja te težnje i palestinskom narodu ne nudi ništa, osim više terorizma i krvoprolića - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će saveznici Izraela u narednim danima ostati ujedinjeni i koordinisani kako bi osigurali da je Izrael u stanju da se odbrani i da se na kraju uspostave uslovi za miran i integrisan bliskoistočni region.

 

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!