"URADIĆEMO TO" Bajden: SAD će nastaviti da podržavaju Ukrajinu

Tanjug

01. 10. 2023. u 23:00

SAD će nastaviti da podržavaju Ukrajinu, rekao je danas američki predsednik Džozef Bajden novinarima nakon što je potpisao predlog zakona o produženju finansiranja savezne vlade za 45 dana u kojoj nema stavke o pomoći Kijevu.

УРАДИЋЕМО ТО Бајден: САД ће наставити да подржавају Украјину

FOTO: AP/Tanjug

- Želim da uverim naše američke saveznike i američki narod i narod u Ukrajini da može da računa na našu podršku, mi se nećemo povući - istakao je Bajden, preneo je TASS.

Ogromna većina poslanika u oba doma Kongresa govori u prilog Ukrajini, naveo je predsednik SAD.

- Uradićemo to - dodao je Bajden, misleći na dodelu dodatnih sredstava za podršku Kijevu od strane Kongresa.

Predsednik SAD sugerisao je ranije danas da su demokrate sklopile dogovor sa republikancima o podršci Ukrajini nakon što je američki Kongres odobrio privremeni budžet za američku vladu bez sredstava predviđenih za Ukrajinu, preneo je Rojters.

Upitan na konferenciji za novinare da li može da veruje republikancu, predsedniku Predstavničkog doma Kevinu Mekartiju oko budućih dogovora, Bajden je odgovorio da su upravo napravili jedan dogovor o Ukrajini, pa će videti.

 

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom