KIMOVA PORUKA SA SASTANKA SA PUTINOM: Odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Severnu Koreju

Novosti onlajn

13. 09. 2023. u 09:35

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un saopštio je danas na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da su odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Severnu Koreju.

КИМОВА ПОРУКА СА САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Односи са Русијом први приоритет за Северну Кореју

Foto: Tanjig/AP photo

- Naše prijateljstvo ima duboke korene i sada su prvi prioritet naše zemlje odnosi sa Ruskom Federacijom - rekao je Kim Džong Un na sastanku sa Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Kim je izjavio i da Pjongjang podržava sve odluke Moskve i da želi da dalje razvija bilateralne odnose.

Foto: Tanjig/AP photo

- Želimo da dalje razvijamo odnose. Uvek smo podržavali i podržavamo sve odluke predsednika Putina i odluke ruske vlade - rekao je severnokorejski lider na sastanku sa Putinom. Severnokorejski lider je takođe izrazio nadu da će se Rusija i Demokratska Narodna Republika Koreja uvek zajedno boriti protiv imperijalizma i za izgradnju suverenih država. Putin je jutros dočekao severnokorejskog lidera, koji je vozom stigao na železničku stanicu kosmodroma, u ruskoj Amurskoj oblasti, posle čega je usledio pregled lansirnog kompleksa kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2. Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da će Moskva pomoći Severnoj Koreji u izgradnji svemirskih satelita, i da su zbog toga severnokorejski lider Kim Džong Un i on danas na kosmodromu Vostočni. Putin je najavio i da će na sastanku razgovarati o vojnotehničkoj saradnji.

BONUS VIDEO:

MARAKEŠ NAKON RAZORNOG ZEMLjOTRESA: Više od 2000 poginulih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost