APOKALIPSA U HONGKONGU: Oluja poplavila grad, izdato crno upozorenje (VIDEO)

Novosti online

08. 09. 2023. u 08:32

OBILNE padavine prouzrokovale su velike poplave u Hongkongu, a u ovom gusto naseljenom gradu pod vodom su ulice, trgovački centri i stanice podzemne železnice.

АПОКАЛИПСА У ХОНГКОНГУ: Олуја поплавила град, издато црно упозорење (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@shanghaidaily

Specijalni kineski administrativni region zabeležio je u četvrtak najveću količinu padavina u periodu od jednog sata u poslednjih 140 godina, otkad postoje merenja, prenosi Rojters.

Opservatorija u Hongkongu izvestila je o 158 milimetara padavina između 23 sata i ponoći u četvrtak po lokalnom vremenu.

Meteorološki zavod izdao je najveće, crno upozorenje na olujno nevreme i saopštio da je više od 200 milimetara padavina zabeleženo u Hongkongu, od četvrtka uveče.

Sve škole su danas zatvorene zbog „ekstremnih uslova izazvanih velikim poplavama i ozbiljnim saobraćajnim poremećajima”, saopštila je lokalna vlada i apelovala na poslodavce da rad organizuju u skladu sa novonastalom situacijom.

Očekuje se da će ekstremni uslovi potrajati najmanje do sredine današnjeg dana.

Saopšteno je da berza u Hongkongu neće biti otvorena od jutros, petak, ako crno upozorenje na kišnu oluju još uvek bude na snazi u 9 časova po lokalnom vremenu, navodi Rojters.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

OKOLINA MADRIDA RAZORENA: Voda je opustošila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?