HITNO UPOZORENJE ZA DEO GRČKE: Prete nove poplave, u toku evakuacija

Novosti online

07. 09. 2023. u 23:28

MUKAMA Grka kao da još uvek nema kraja. Dok se svi nadaju da će se, što je petak bliži, situacija smiriti, kiša prestati da pada i voda početi da se povlači, dotle se za Tesaliju i one koji žive u blizini reke Pinios izdaje upozorenje na moguće poplave, piše Protothema.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ДЕО ГРЧКЕ: Прете нове поплаве, у току евакуација

FOTO: Tanjug/AP

Nivo reke opasno raste, pa su na telefone počele da stižu poruke nešto pre 22.30 stanovništvu koje živi blizu reke.

-Ako se nalazite u zoni reke Pinios u opštini Larisa, idite odatle jer postoji rizik od poplave. Sledite uputstva nadležnih službi, navodi se u upozorenju.

Malo kasnije, nešto pre 23 sata, nova poruka je poslata stanovništvu Aleksandrinija, u opštini Agia Larisa da se evakuišu prema Stomiju zbog mogućeg izlivanja reke.

Do sada je poginulo najmanje šest osoba, a više od šest se i dalje vode kao nestale nakon što je oluja "Danijel" pogodila centralnu Grčku.

Grad Volos i oblast Pilion u Tesaliji su najteže pogođena područja. Od utorka je evakuisano 820 ljudi u Grčkoj, od toga 750 u regionu Tesalije.

(telegraf.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima