NAPAD AJKULE: Surfer u kritičnom stanju

Tanjug

25. 08. 2023. u 22:09

SURFER, koga je napala ajkula kod istočne obale Australije, u kritičnom je stanju i lekari se bore za njegov život, objavila je policija Novog Južnog Velsa.

НАПАД АЈКУЛЕ: Сурфер у критичном стању

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Muškarac (44) surfovao je u blizini plaže Lajthaus u Port Makuariju kada ga je morski pas napao, objavila je policija, prenosi CNN.

Surfer je pokušao da se bori s ajkulom oko 30 sekundi pre nego što je otplivao natrag do obale gde je video razmere svojih povreda.

Policija je saopštila da je slučajni prolaznik podvezao ranu pre nego što su bolničari prebacili surfera u bolnicu Port Makvari u kritičnom stanju, navodi američka televizija.

-On je u kritičnom stanju s povredama opasnim po život. Povređena mu je potkolenica i izgubio je značajnu količinu krvi, rekao je glavni policijski inspektor Martin Burk.

Svedok je ispričao kako je scena bila "zastrašujuća".

-Nikada nisam video ništa slično. Otkinuto mu je stopalo i krvario je svuda, opisao je tinejdžer koji je prisustvovao napadu.

Spasioci su objavili da će plaža ostati zatvorena najmanje 24 sata, a uz pomoć drona će se nadzirati aktivnosti ajkula u tom području.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?