NEVIN PROVEO U ZATVORU GOTOVO CEO ŽIVOT: Uhapšen sa 24 godine, sada ima 61 - čeka ga 5 miliona odštete

Novosti online

18. 08. 2023. u 11:26

NOVOZELANĐANIN koji je u zatvoru nevin proveo ukupno 19 godina dobiće rekordnu odštetu od skoro pet miliona novozelandskih dolara, odnosno 2,7 miliona evra, saopštila je vlada.

НЕВИН ПРОВЕО У ЗАТВОРУ ГОТОВО ЦЕО ЖИВОТ: Ухапшен са 24 године, сада има 61 - чека га 5 милиона одштете

Foto: Jutjub/Newshub

Godine 1986. Alan Hol je osuđen za ubistvo Artura Istona i ranjavanje njegovog sina Brendona i dobio doživotnu kaznu zatvora. U zatvoru je sa prekidima bio 19 godina, a kazna mu je ukinuta prošle godine.

Vlada je pristala da mu isplati 4.933.725 dolara odštete za sve te godine provedene iza rešetaka, rekla je novozelandska ministarka pravde Debora Rasel.

- Shvatam da izvinjenje i kompenzacija nikada neće u potpunosti ispraviti nepravdu koju je pretrpeo gospodin Hol. Ali nadam se da će to donekle pomoći gospodinu Holu da ponovo izgradi svoj život i dozvoli mu da radi stvari koje želi da radi - rekao je Rasel.

Porodica Hol je rekla da je najvažnija stvar da je vlada priznala njegovu nevinost, ali je istakla da njegova majka Širli to nije dočekala.

- Alan je imao 24 godine kada je uhapšen. Sada ima 61 godinu. Sa današnjom objavom, Alan se može fokusirati na ono što mu je decenijama uskraćivano - izgradnju svog života kao slobodnog čoveka - dodaju u saopštenju.

BONUS VIDEO: KRAJ NA VEŠALIMA - Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!