MAJK PENS: Uprkos tome šta Tramp kaže, izbori u DŽordžiji nisu pokradeni

Tanjug

16. 08. 2023. u 18:47

MAJK Pens, bivši američki potpredsednik u administraciji Donalda Trampa, poručio je danas da izbori u saveznoj državi Džordžiji 2020. godine nisu pokradeni, bez obzira na tvrdnje bivšeg predsednika.

МАЈК ПЕНС: Упркос томе шта Трамп каже, избори у Џорџији нису покрадени

FOTO: Tanjug/AP

-Uprkos tome šta više od dve i po godine pričaju bivši predsednik i njegovi saveznici, izbori u Džordžiji nisu pokradeni, a ja nisam imao pravo da poništim rezultate 6. januara, rekao je Pens na događaju u Indijani, u njegovom prvom reagovanju na podizanje optužnice protiv Trampa zbog navodne namere da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji, prenosi portal "Hil".

On je dodao da je izvršio svoju dužnost tog 6. januara 2021. godine i da se pobrinuo da dođe do "mirnog prenosa vlasti u skladu sa Ustavom Sjedinjenih Država i zakonima ove zemlje".

Pens je naglasio da niko nije iznad zakona, naglasivši da Tramp i drugi protiv kojih je podignuta optužnica "imaju pravo na pretpostavku nevinosti koju uživa svaki Amerikanac".

Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je u ponedeljak optužnicu protiv Trampa zbog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine.

Reagujući na podizanje još jedne optužnice protiv njega, bivši predsednik SAD je rekao da je reč o politički motivisanim i nameštenim optužbama.

On je najavio da će u ponedeljak objaviti izveštaj o "izbornoj prevari" za koju tvrdi da se dogodila u Džordžiji 2020. godine.

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)