FRANCUSKA VOJSKA NE NAPUŠTA BAZU U NIJAMEJU: Ništa od promene vojnog položaja u glavnom gradu Nigera

Novosti online

12. 08. 2023. u 21:49

FRANCUSKA vojska nije napustila bazu u glavnom gradu Nigera Nijameju, a u samom gradu se kao i proteklih dana, ne primećuje kretanje strane vojske, javio je dopisnik RIA Novosti.

ФРАНЦУСКА ВОЈСКА НЕ НАПУШТА БАЗУ У НИЈАМЕЈУ: Ништа од промене војног положаја у главном граду Нигера

Foto: Profimedia/Ilustracija

Vojne vlasti Nigera kreću se pored baze prema i iz glavnog grada kao i obično.Takođe, kao i na zapadnom izlazu iz grada, na putu nema kolona sa izbeglicama. Nastavlja se trgovina na mestima duž zida vojne baze, javio je dopisnik ruske agencije.

Vojska Nigera je krajem jula objavila na nacionalnoj televiziji smenu predsednika Mohameda Bazuma sa vlasti. Vojska, predvođena komandantom predsedničke garde, generalom Abdurahmanom Tijanijem, koji je preuzeo vlast u zemlji, objavila je otkazivanje vojnih sporazuma sa Francuskom. 

Ukupno u Nigeru ima 1,5 hiljada francuskih vojnika.

Antinekar Al-Hasan, savetnik smenjenog predsednika Mohameda Bazuma, rekao je u sredu za RIA Novosti da je francuska vojska odbacila zahteve pobunjenika da napuste Niger.

Hiljade ljudi demonstriralo je u petak u blizini francuske vojne baze u Nijameju. Demonstranti su tražili od stranih vojnika da napuste zemlju i uzvikivali slogane podrške nigerskoj vojsci.

 

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA - Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)