"IZGLEDA KAO DA JE PALA BOMBA, SVI SMO PLAKALI": Strašan snimak požara na Havajima, drveće eksplodira od vreline (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2023. u 16:34

PILOT helikoptera Ričard Olsten preleteo je iznad područja na Havajima koje gutaju požari, i rekao da grad Lahaina izgleda kao da je na njega pala bomba.

ИЗГЛЕДА КАО ДА ЈЕ ПАЛА БОМБА, СВИ СМО ПЛАКАЛИ: Страшан снимак пожара на Хавајима, дрвеће експлодира од врелине (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Fejsbuk/Richard Olsten

- Letim ovde 52 godine i nikada nisam video ovako nešto. Svi smo plakali, ostali piloti, mehaničari i ja... Čak su i brodovi u luci bili spaljeni. Nikada nismo mislili da ćemo doživeti ovako nešto - rekao je on.

Šumski požari nastavljaju da gore širom Mauija, drugog najvećeg havajskog ostrva, uništavajući sve pred sobom. Akcije potrage i spasavanja i dalje traju, a bez struje je ostalo više od 11.000 potrošača.

Danijel Salivan je fotograf koji živi u Lahaini. Govoreći za Bi-Bi-Si, on je rekao da su imali "tri različita požara oko kuće".

- Proveo sam 48 sati bez ikakvog sna. Sinoć sam bio na krovu i posmatrao plamen. Danas nemamo vode – voda je korišćena za gašenje požara. Vetar je i požari su se vratili. Sinoć je plamen bio tako velik i ogromna stabla su eksplodirala tako blizu da je bilo strašno. Spakovali smo auto, ali problem je bilo oboreno drveće oko kuće, a putevi koji su bili otvoreni su bili u plamenu i nisu mogli da se pređu. Istorijski grad Lahaina je spaljen do temelja. Sve su to bile drvene konstrukcije stare 200 godina, građene jedna do druge - rekao je Salivan.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA - Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!