HULIGANI UNIŠTAVAJU KULTURNO BLAGO: Ulaz u istorijsku tržnicu Vitorio Emanuele Drugi u Milanu iscrtan grafitima

Tanjug

09. 08. 2023. u 00:10

TRI neidentifikovane osobe su grafitima iscrtale visoki kameni ulaz u poznatu istorijsku tržnicu Vitorio Emanuele Drugi u Milanu, znameniti tržni centar koji je 1861. godine projektovao, a 1865. i sagradio arhitekta Đuzepe Mengoni u samom srcu glavnog grada Lombardije.

ХУЛИГАНИ УНИШТАВАЈУ КУЛТУРНО БЛАГО: Улаз у историјску тржницу Виторио Емануеле Други у Милану исцртан графитима

Foto Tanjug/AP

Na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama vide se tri osobe u crnom koje su se popele na vrh impozantne kapije milanske tržnice i iscrtavale grafite naočigled turista okupljenih na trgu, prenosi Rojters.

Lokalna policija je saopštila da su tri osobe primećene u ponedeljak oko 22.20, ali su brzo i pobegle i policija nije uspela da ih uhvati.

U toku je istraga i pokušaj da se identifikuju članovi grupe i proceni kako su uspeli da se domognu teško pristupačnog vrha kapije koji je na visini od preko 20 metara, saopšteno je iz policije.

Foto Tanjug/AP

Prema oceni policije grafiti se ne mogu dovesti u vezu sa političkim i ekološkim grupama čiji su članovi poslednjih meseci izvodili subverzivne akcije u italijanskim muzejima, na arheološkim lokacijama i objektima istorijskog arhitektonskog nasleđa.

Ovaj incident je razbesneo zamenika premijera Italije Matea Salvinija, koji je rekao da bi počinioci trebalo da dobiju "lekciju koju nikada neće zaboraviti - zatvor, novčane kazne ili rad u zajednici", preneo je portal Njuz in Frans.

U ovoj istorijskoj tržnici Vitorio Emanuele II, znamenitosti Milana, danas se nalaze brojne prodavnice, butici, restorani i hoteli.

BONUS VIDEO - STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SAM BIRAO, NE BIH BIO MUSTAFA Baka me terala da klanjam, mučila me, kod druge smo slavili i Božić i Uskrs