SUD PRESUDIO BIVŠEM PREMIJERU PAKISTANA: Imran Kan osuđen na tri godine zatvora zbog prodaje državnih poklona

Đ.G.

05. 08. 2023. u 10:13

SUD u Islamabadu osudio je bivšeg premijera Pakistana Imrana Kana na tri godine zatvora zbog lažne prodaje dragocenosti iz državnog trezora u Tošahanu, objavio je lokalni list Davn.

СУД ПРЕСУДИО БИВШЕМ ПРЕМИЈЕРУ ПАКИСТАНА: Имран Кан осуђен на три године затвора због продаје државних поклона

Foto: Tanjug

- Sud u Islamabadu je u subotu presudio da su optužbe protiv predsednika PTI Imrana Kana u slučaju Tošahan 'dokazane' i osudio je bivšeg premijera na tri godine zatvora - navodi se u novinskom izveštaju.

Sud u Pakistanu je u maju 2023. godine vratio nalog za hapšenje bivšeg premijera u slučaju prodaje poklona od šefova stranih država. Dana 9. maja, Imran Khan je priveden od strane Nacionalnog biroa za izveštavanje (Ekonomska obaveštajna služba).

Sud u Islamabadu je 10. maja uhapsio Kana na osam dana. Tada je Vrhovni sud Pakistana proglasio njegovo hapšenje nezakonitim i naložio da se bivši premijer odmah pusti na slobodu. Vrhovni sud Islamabada je 12. maja pustio Kana uz kauciju. Sudsko veće je odobrilo puštanje Kana uz kauciju, prvo na period od dve nedelje, do 26. maja, a zatim ga je više puta produžavalo.

U oktobru 2022. godine, Izborna komisija Pakistana je oduzela Imranu Khanu njegov parlamentarni mandat, kao i pravo da bude biran i imenovan u savezna i regionalna zakonodavna tela zemlje na pet godina. Komisija je donela ovu odluku protiv Kana, proglasivši ga krivim za prodaju 52 dragocenosti uskladištene u Tošahanu (državna blagajna Pakistana) i prikrivanje informacija o poklonima koje je lično primio.

Aktuelni premijer, Šahbaz Šarif, tvrdi da je Imran Kan prodao državno blago u vrednosti od 140 miliona pakistanskih rupija (preko 630.000 dolara) u Dubaiju, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Posledice napada dronom na poslovni centar u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!