"NEKADA SU NEŽELJENE PREDSEDNIČKE KANDIDATE U SAD UBIJALI..." Medvedev o novoj optužnici protiv Trampa

Novosti Onlajn

02. 08. 2023. u 15:52

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev reagovao je na vesti da je podignuta nova optužnica protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

НЕКАДА СУ НЕЖЕЉЕНЕ ПРЕДСЕДНИЧКЕ КАНДИДАТЕ У САД УБИЈАЛИ... Медведев о новој оптужници против Трампа

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

- Ranije bi neželjeni predsednički kandidati u SAD jednostavno bili ubijeni. Sada se protiv njih pokreću krivični postupci, napredak je evidentan - napisao je Medvedev na Tviteru.

Podsetimo, specijalni tužilac Džek Smit podigao je novu optužnicu protiv Trampa u okviru istrage o navodnim pokušajima da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine. Reč je o drugoj federalnoj optužnici koju je Smit podigao protiv Trampa, prenosi "Foks njuz".

Optužbe se odnose na navodne pokušaje Trampa i njegovih saveznika da podriju prenos vlasti i zadrže ga na predsedničkoj funkciji uprkos porazu od Džozefa Bajdena.

Prva je podignuta u okviru istrage o poverljivim dokumentima koja je bivši predsednik izneo iz Bele kuće. Prethodno je velika porota Menhetna podigla optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru. Tramp se u oba slučaja izjasnio da nije kriv.

Iz Trampovog tima su saopštili da podizanje nove optužnice protiv Donalda Trampa predstavlja "patetični pokušaj zločinačke porodice Bajden" i njihovog Ministarstva pravde da se umešaju u predsedničke izbore 2024. godine.

- Progon predsednika Trampa i njegovih pristalica podseća na nacističku Nemačku 1930-ih godina, bivši Sovjetski Savez i druge autoritarne, diktatorske režime - navodi se u saopštenju Trampovog tima.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)