MORALNA KAPITULACIJA VAŠINGTONA Zaharova o američkim dezinformacijama: Intriga im se raspada

Novosti Onlajn

11. 07. 2023. u 09:14

DEZINFORMACIJE iz SAD da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov navodno imao „tajne pregovore“ sa američkim zvaničnicima o Ukrajini govore o moralnoj kapitulaciji Vašingtona, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

МОРАЛНА КАПИТУЛАЦИЈА ВАШИНГТОНА Захарова о америчким дезинформацијама: Интрига им се распада

Foto: EPA

- Po mom mišljenju, to govori o njihovoj potpunoj moralnoj kapitulaciji. Usled ove agonije kijevskog režima koji više ne zna kako da ubedi svoje tvorce da ukoliko im ponovo ne daju dozu naoružanja i finansija neće biti nikakvih rezultata, to je, naravno, njihov veliki neuspeh - kazala je Zaharova za „Prvi kanal“.

Kako je dodala, dezinformacije iz SAD o pregovorima Moskve sa zvaničnicima iz Vašingtona potrebni su kako bi se digla „virtuelna graja oko navodne želje, namere Rusije da pokrene drugi, treći krug pregovora, koja zapravo nema veze sa stvarnošću“.

- Oni (SAD) uvode u politički prostor nekakvu intrigu koja se raspada, ne funkcioniše. Ali još nije gotovo, mislim da će oni nastaviti sa tom temom - ocenila je Zaharova.

Ranije je „En-Bi-Si“, pozivajući se na neimenovane izvore, javio da su bivši američki zvaničnici u aprilu navodno održali tajne razgovore sa Lavrovom kako bi postavili osnovu za pregovore o završetku sukoba u Ukrajini.

Kasnije je Zaharova saopštila da je Lavrov na marginama UN razgovarao sa političkim analitičarima o savremenim međunarodnim odnosima i globalnim pitanjima, te da ni o kakvom mirovnom planu o Ukrajini nije bilo govora.

BONUS VIDEO: POSLEDICE RUŠENjA BRANE - Ovako izgleda poplavljena Nova Kahovka

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)