OGLASIO SE ERDOGAN: Turski predsednik otkrio kada će razmotriti kandidaturu Švedske za ulazak u NATO

Tanjug

24. 07. 2023. u 19:19

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će parlament te zemlje u oktobru razmotriti zahtev Švedske za članstvo u NATO.

ОГЛАСИО СЕ ЕРДОГАН: Турски председник открио када ће размотрити кандидатуру Шведске за улазак у НАТО

Foto: Profimedia

- Kada parlament nastavi sa radom (u oktobru posle letnje pauze), uradićemo sve što je potrebno, a poslanici će razmotriti zahtev Švedske. Konačna odluka je na poslanicima - rekao je Erdogan u obraćanju posle sednice kabineta, prenosi Ria novosti.

On je istakao da je Ankara spremna da sve probleme rešava dijalogom. Erdogan je rekao da je sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim tokom posete Istanbulu razgovarao o načinima rešavanja sukoba u Ukrajini.

- Ugostio sam 7. jula predsednika Ukrajine Zelenskog i sa njim razgovarao o aktuelnim pitanjima. Razmenili smo stavove o okončanju rata, koji traje više od 500 dana - rekao je Erdogan u obraćanju naciji posle sednice vlade.

On je naveo da je Ankara spremna da doprinese rešavanju sukoba.

BONUS VIDEO: INDIJA PREMAŠILA KINU PREMA BROJU STANOVNIKA: Velika zabrinutost u Nju Delhiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar