ORBANOVO MRAČNO PREDVIĐANJE: "Evropska unija je kao stari bokser - hvali se šampionskim pojasom, ali neće u ring"

Novosti online

22. 07. 2023. u 15:15

EVROPSKA unija je kao stari bokser koji svima pokazuje svoj šampionski pojas, ali odbija da uđe u ring, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban, koji je govorio na Slobodnom univerzitetu i letnjem studentskom kampu u Rumuniji.

ОРБАНОВО МРАЧНО ПРЕДВИЂАЊЕ: Европска унија је као стари боксер - хвали се шампионским појасом, али неће у ринг

Foto: Profimedia/Luka Dakskobler/SOPA Images

Prema rečima premijera, Evropska unija se sada pretvorila u "bogatu, ali slabu" zajednicu od 27 država koje strepe i plaše se konkurencije sa drugim svetskim centrima moći.

- Ovo je realnost - rekao je Orban i dodao da u EU postoji strah i osećaj izolovanosti.

- Evropska unija je kao ostareli bokserski šampion koji pokazuje šampionski pojas, ali više ne želi da uđe u ring. Sve je to dovelo do ekonomske, političke i kulturne izolacije, kao u nekom getu - rekao je šef mađarske vlade, čiji govor prenosi TV kanal M1.

Orban kaže da EU vidi oko sebe "konfuzan svet i mnoga gladna usta koja treba nahraniti, a istovremeno i preteranu potrošnju".

On smatra da će se EU suočiti sa velikim poteškoćama, a pred njom su mračni izgledi.

Mađarski premijer podseća na prognoze MMF-a prema kojima će do 2030. godine Italija i Francuska izgubiti mesta u prvih 10 ekonomski razvijenih zemalja sveta, a Nemačka će se pomeriti sa četvrtog na deseto mesto.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)