LUKAŠENKO: Odnosi Belorusije i Belgije prolaze težak period zbog politike EU

Tanjug

21. 07. 2023. u 10:49

ODNOSI između Belorusije i Belgije trenutno prolaze kroz težak period usled kratkovide politike koju vodi Evropska unija, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ЛУКАШЕНКО: Односи Белорусије и Белгије пролазе тежак период због политике ЕУ

Foto: Arhiva Novosti

 U čestitki Belgiji povodom njenog državnog praznika, on je rekao da su u proteklih nekoliko decenija dve zemlje aktivno širile bilateralnu saradnju, najviše u ekonomskoj i humanitarnoj sferi, što je nesumnjivo doprinelo blagostanju i napretku Belorusije i Belgije, preneo je TASS.

- Nažalost, naš odnos trenutno prolazi kroz težak period zbog kratkovidih stavova Evropske unije prema Belorusiji - požalio se beloruski lider u poruci koju je objavila njegova pres-služba.

Lukašenko je izrazio nadu da bi odbacivanje politike konfrontacije što pre i zajedničko pronalaženje načina za rešavanje razlika doprinelo miru na evropskom kontinentu.

Predsednik Belorusije je ponovo potvrdio spremnost Minska da produbi "partnerstvo uz uzajamno poštovanje" sa Briselom u svim domenima i, takođe, poželeo građanima Belgije zdravlje, harmoniju i prosperitet.

BONUS VIDEO:

ZALEPILI SE NA AERODROMSKU PISTU: Klimatski aktivisti protestovali u Hamburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)