PROJEKAT POPULARNOG VODITELJA: Taker Karlson pokreće novu medijsku kompaniju

Novosti online

14. 07. 2023. u 23:35

BIVŠI voditelj "Foks njuza" Taker Karlson i nekadašnji savetnik Bele kuće Nil Patel nastoje da prikupe sredstva za pokretanje nove medijske kompanije koja bi potencijalno koristila Tviter kao svoju bazu, prenosi "Volstrit džornal".

ПРОЈЕКАТ ПОПУЛАРНОГ ВОДИТЕЉА: Такер Карлсон покреће нову медијску компанију

Foto: Printskrin/Tviter

Nova kompanija bi pružala duže verzije besplatnih video-zapisa koje je Karlson redovno objavljivao na Tviteru nedugo nakon što je napustio "Foks njuz", da bi potom poslovala na principu pretplate korisnika.

Izvori lista ističu da Karlson i Patel rade na tome da prikupe stotine miliona dolara za finansiranje buduće kompanije, kao i da su angažovali brojne advokate i medijske stratege.

Korisnici Tvitera i drugih platformi i dalje bi mogli da gledaju besplatne, kraće verzije njegove emisije, intervjue i dokumentarne filmove, ali bi morali da se pretplate da bi ih gledali u celini. Kompanija navodno planira da kasnije angažuje i druge voditelje čije bi se emisije našle u njenoj ponudi.

Inače, Karlson i Patel se znaju iz studentskih dana, a 2010. godine udružili su se da osnuju konzervativni sajt za vesti "Dejli koler", koji Patel još vodi.

Nova kompanija trebalo bi da ima i veb-stranu i mobilnu aplikaciju.

Potencijalno partnerstvo nove kompanije s "Tviterom" Elona Maska proširilo bi odnos između platforme i jednog od njenih najznačajnijih autora video-zapisa, i poslužilo kao test za video-ambicije te društvene mreže.

Karlson ne samo što je bio najveća zvezda "Foks njuza" nego i televizije uopšte, barem po veličini gledališta od oko 3,5 miliona svake večeri. Takerovo prvo oglašavanje na Tviteru posle otkaza, 27. aprila, u prva dva dana odgledano 70 miliona puta.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom