ERDOGAN POBESNEO: Osudio novo spaljivanje Kurana u Švedskoj prvog dana Kurban-bajrama

Đ.G.

29. 06. 2023. u 15:44

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan je akciju spaljivanja Kurana u Švedskoj nazvao „prezirom“. Prema njegovim rečima, Ankara neće podleći politici pretnji i provokacija.

ЕРДОГАН ПОБЕСНЕО: Осудио ново спаљивање Курана у Шведској првог дана Курбан-бајрама

Foto: EPA

Švedska policija dozvolila je protestnu akciju sa paljenjem Kurana u glavnoj džamiji u Stokholmu 28. juna - prvog dana Kurban-bajrama. Premijer Ulf Hjalmar Kristerson rekao je da je odluka policije "zakonita, ali neprikladna". Istog dana dogodila se akcija: čovek je kidao stranice iz Kurana, njima obrisao cipele, a zatim je u knjigu stavio slaninu i zapalio je. Oko 200 ljudi je gledalo, prema pisanju medija, kako neki uzvikuju "Bog je veliki!" na arapskom u znak protesta, jednog je privela policija nakon što je pokušao da baci kamen na "demostranta".

- Neprijatelji islama i čovečanstva pokušavaju da zamrače ovu klimu provokacijama zaštićenim policijom. Jedan od njih je i gnusni napad u Švedskoj. Oni koji to dozvoljavaju i oni koji odobravaju ovaj preziran čin neće moći da ostvare svoje ambicije. Mi nećemo popustiti pred političkim provokacijama i pretnjama - rekao je Erdogan u video poruci članovima partije u četvrtak, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu