"HTELI SU DA NAPADNU IRAN" Si-En-En objavio Trampov snimak - Ovo je sačinila vojska i dala meni (AUDIO)

Novosti online

27. 06. 2023. u 07:57

AMERIČKI Si-En-En objavio je snimak iz 2021. godine na kojem bivši predsednik SAD Donald Tramp u Nju Džerziju navodno govori o posedovanju dokumenata sa kojih nije skinuta oznaka tajnosti.

ХТЕЛИ СУ ДА НАПАДНУ ИРАН Си-Ен-Ен објавио Трампов снимак - Ово је сачинила војска и дала мени (АУДИО)

Foto: EPA

Snimak uključuje nove detalje iz razgovora koji su ujedno ključni dokaz u optužnici specijalnog tužioca Džeka Smita protiv Trampa, koji se tereti za protivzakonito rukovanje poverljivim informacijama.

Kako se navodi, snimak uključuje i trenutak kada Tramp ukazuje da drži tajni dokument Pentagona sa planovima za napad na Iran.

- Ovo su papiri - rekao je Tramp.

Takođe na snimku se može čuti kako se Tramp sa saradnicima šali i na račun mejlova Hilari Klinton.

- Nije bilo nikakvog dokumenta. To je bila ogromna količina papira i svega ostalog što govori o Iranu i drugim stvarima. Možda su zadržani, ali to nisu bili dokumenti. Nije se mogla skinuti tajnost sa toga. To su bile priče iz novina, časopisa, brojni članci - izjavio je Tramp za Foks njuz.

Prema audio-snimku koji je objavljen, Tramp je govorio i o Iranu.

- Samo sam razmišljao, jer smo razgovarali o tome. I znate, hteli su da napadnu Iran. Ovo su papiri. Ovo je sačinila vojska i dala meni. Kao predsednik sam mogao da skinem oznaku tajno. Sada ne mogu, ali znaš, ovo je još uvek tajna - rekao je Tramp, prema snimku koji je objavio Si-En-En.

Bivši američki predsednik se ranije ovog meseca izjasnio da nije kriv po 37 tačaka optužnice koje se odnose na navodno nezakonito rukovanje poverljivim dokumentima koji su pronađeni u njegovom odmaralištu Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)