NEMAČKI kancelar Olaf Šolc izjavio je danas pred nemačkim parlamentom da je tokom posete delegacije Kine Berlinu ove sedmice upozorio Peking da ne upotrebljava silu za postizanje teritorijalnih promena, a posebno ne protiv Tajvana.

Luka

22.06.2023. 16:50

Cuj zapretio Solc Kini.Kome vi da pretite, pukli ste ko zvecka.Molite Boga da vam Rusu ne dodju do Berlina.Pustite vi Tajvan fa Kina brine o njemu.Gledajte svoje dvoriste.

Zoran

25.06.2023. 02:54

Ha, ha, ha... Jel' mu rekao, a... Ako mu je rekao... Ima bre da slušaš Nemci inače ima da te Nemci zgaze!!! Ha...ha...ha... Bolji vic nisam čuo zadnjih desetak godina!

Nikola

30.06.2023. 11:50

A po kom to osnovu Nemačka ima pravo da koristi silu da menja teritoriju Srbije a Kina nema? Uz to koliko znam Nemačka podržava princip jedne Kine što znači da je Tajvan deo Kine pa samim tim borba protiv separatista nije teritorijalno proširenje nego zaštita teritorijalnog integriteta. Tajvan bi na primeru Ukrajine trebao da uvidi kako je kad te zapad "podržava" i da pokrene pregovore o vraćanju u maticu uz razne ustupke (autonomija, 2 sistema, poseban novac i policija itd). Inače ako počne rat biće puno mrtvih, puno će da pobegnu i biće puno razaranja a Ameri će da im prodaju oružje dok misle da ovi mogu da vrate kredite, nakon toga ameri odoše