BRITANSKI ADMIRAL SE ŽALI: Mornarica na mukama, evo šta je glavni problem

Tanjug

19. 06. 2023. u 14:05

BRITANSKA kraljevska mornarica, koja je deo sistema britanskog nuklearnog odvraćanja, nije "preplavljena" ljudima i radi na privlačenju novih regruta, rekao je šef Kraljevske mornarice admiral ser Ben Ki.

БРИТАНСКИ АДМИРАЛ СЕ ЖАЛИ: Морнарица на мукама, ево шта је главни проблем

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ki je ovaj izazov pripisao nedostatku debate o tome šta znači za Britaniju da bude nuklearna sila, što je osnovni stub njene bezbednosti, preneo je Skaj njuz.

- Smatram da je fer da se kaže da ova zemlja nije baš dobra u pričanju o nuklearnoj sili, za razliku od nuklearnog oružja - rekao je Ki za magazin "Haus".

On kaže da razume zbog čega se neki ljudi osećaju neprijatno zbog koncepta nuklearne sile, navodeći da je nuklearna snaga na moru "izuzetno bezbedna".

Kraljevska mornarica ima četiri podmornice naoružane sa balističkim projektilima, kao i sa Astut klasom flote na nuklearni pogon, koja je naoružana konvencionalnim bojevim glavama.

Odvraćanje sa mora, koje postoji od 1969. godine, osmišljeno je da odvrati neprijatelja da ispali nuklearno oružje ka Britaniji, jer bi ga čekala ista sudbina - obostrano uništenje.

Održavanje ove taktike zahteva određen broj pomoraca koji su spremni da provedu mesecima pod vodom bez mogućnosti da kontaktiraju sa kućom, ponekad i da ne znaju gde su raspoređeni u svetu.

Admiral Ki je rekao da se regrutovanje vojske za podmornicu pokazalo teškim.

- Neću samo da sedim i da kažem da smo puni ljudi. Mornarica investira u timove koji objašnjavaju potencijalnim novim regrutima kakav je život u podmornici. Ako mislite da budete u podmornici kao mlada osoba, onda idete i pričate sa mladom osobom koja već to radi, kako biste saznali o čemu se stvarno radi - rekao je.

Admiral je rekao i da je njegova služba u potrazi za talentima.

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI - Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)