RAT u Ukrajini danas je ušao u 467. dan. Nastavljaju se pokušaji ukrajinskih jedinica da prodru u rusku Belgorodsku oblast. Više od četiri hiljade stanovnika pograničnih naselja Belgorodske oblasti nalazi se u centrima za privremeni smeštaj, objavio je guverner Vjačeslav Gladkov. Rusija je u juče ujutro pokrenula talas vazdušnih napada na Ukrajinu, ali su vojni zvaničnici u Kijevu rekli da su sistemi protivvazdušne odbrane oborili sve rakete i bespilotne letelice na prilazima prestonici.

Komentari (25)

buki

05.06.2023. 13:20

@Goran 2 - Nije. Sudeći po ostalim njegovim komentarima on navija za Ruse. Nikad ne odgovara na replike i komentari su mu uvek jedna prosto-proširena rečenica, ali često zaluta na vesti gde nema naručenih komentara, pa nas zato zbunjuje.

Velja

05.06.2023. 09:17

Mora se priznati da je ukrajinska PVO zaista fantastična. Nijedna druga na svetu ne uspeva da sabori više raketa i drona nego što neprijatelj na nju baci...

dusko

05.06.2023. 09:19

u prvih par sati kontra ofanzive poginulo je 480 ukrajinaca za koje ne haje ni zelenski ni zapad,.siguran slom ce dozivjeti ukrajinci i onda ce zelenski pobjeci ili vsiti na drvatu zbog podanickog ponasanja u kojem ginu hiljade ukrajinaca i rusa,.

walter pravicek

05.06.2023. 11:27

Prigožin šef Vagner plačenih vojnika dao je pre 14 dana nama do znanja,da je Bahmut oslobođen,što su i Ukrajinci potvrdili.Njihovo povlačenje nije bilo dobro,dok nisu prema zapadu išli još nekoliko kilometara,te bi tako bio grad osigurano u Ruskim rukama.A sada?Opet Jovo na novo u borbu?Borba je bila ubitačna,ali ako Ukrajinci hoče taj Bahmut,iako so izgubili hiljade ljudi,oružja i materiala,onda tamo nešto sakrivaju.

Sateliti

05.06.2023. 15:22

Ako staljin ne dodje na vlast izgubice i Rusiju ko mi Krajinu pod Milosevicem. Sve ista receptura...Vagner-Arkan. Privatne grupe da ti rese drzavu, nikad

Mick

06.06.2023. 00:38

Ne svrstavam se niti na jednu stranu u konfliktu ali kako netko moze da pomisli da jedna od najjacih nuklearnih sila na planeti sa 140 miliona stanovnika izgubi rat protiv bilo koga,ukljucujuci i alijansu NATO.

walter pravicek

06.06.2023. 04:56

Generali Ukrajinske vojske manipulišu sa izjavama.Na tv teletextu STRANIM(jer u Sloveniji sve ide "po kursu"EU iz Brisela)vidi se kako napreduju Rusi.Šteta,što se Prigožin odlučio(ili je to bila komanda iz Moskve,jer Prigožin nije štetio pogrdne riječi za neka ljudi,koji su kočili izporuke municije za Vagner vojnike) da svi Vagner vojnici napuste Bahmut.O uništenim vozilima za pešadiju(i takve-stare,ali još u upotrebi- su dali iz Slovenije Ukrajincima),o ljudima pobijenim ne pričaju ti Ukrajinski generali.Iz bunkera je lako biti pametan.