DOGOVOR NA VIDIKU: Moskva i Teheran razgovarali o produžetku iranskog nuklearnog sporazuma

Tanjug

02. 06. 2023. u 18:13

MINISTRI spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i Irana Hosein Amir-Abdolajan razgovarali su o izgledima za nastavak Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije o iranskom nuklearnom programu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

ДОГОВОР НА ВИДИКУ: Москва и Техеран разговарали о продужетку иранског нуклеарног споразума

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

Kako se navodi, dvojica visokih diplomata složili su se da održavaju bliske kontakte po svim pitanjima od zajedničkog interesa, preneo je TAS S.

- Ministri su razmenili mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim problemima, uključujući izglede za nastavak Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije za rešavanje situacije oko iranskog nuklearnog programa - napomenulo je rusko ministarstvo.

Dodaje se i da iskazano "obostrano zadovoljstvo trenutnim nivoom spoljnopolitičke koordinacije između Moskve i Teherana".

- U razgovoru o bilateralnoj agendi fokus je stavljen na proširenje obostrano korisne trgovinsko-ekonomske saradnje - navodi se u saopštenju.

Ministri su se dogovorili da nastave s bliskim kontaktima po svim pitanjima od zajedničkog interesa.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima