IMRANU KANU SE NE PIŠE DOBRO: Otvorena istraga protiv bivšeg premijera Pakistana zbog nereda u zemlji

Đ.G.

30. 05. 2023. u 07:50

ISTRAŽITELjI administracije Pendžaba pozvali su u utorak bivšeg pakistanskog opozicionog lidera Imrana Kana da istraže napade na dom prvog pakistanskog generalnog guvernera Mohameda Ali Džine i zgradu kompanije Askari u Lahoru, izvestio je Geo Njuz.

ИМРАНУ КАНУ СЕ НЕ ПИШЕ ДОБРО: Отворена истрага против бившег премијера Пакистана због нереда у земљи

Foto: Tanjug

Zajednički istražni tim Pandžaba istražuje nerede koji su izbili 9. maja nakon privremenog pritvora optuženog za korupciju Kana i doveli do napada na brojne civilne i vojne zgrade. Tokom nemira poginulo je najmanje osam osoba, policija i vojska tragaju za odgovornima. I samog Kana policija je pustila uz kauciju.

Prema Geo Njuz-u, Ministarstvo unutrašnjiһ poslova Pendžaba formiralo je 10 zajedničkih istražnih timova za istragu događaja od 9. maja. Imran Kan se konsultuje sa svojim advokatima, ali još nije odlučio da li će se pojaviti pred istražiteljima.

Kako je ranije objavljeno, pakistanski antiteroristički sud je 25. maja izručio vojnom sudu 16 osumnjičenih za vandalski napad na Jininu kuću.

Imran Kan je zauzvrat optužio vlasti da su preko svojih agenata izazvale nerede i paljevine. On je takođe uputio peticiju Vrhovnom sudu da spreči prebacivanje civila u vojni sud, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: KATASTROFA IZ VAZDUHA - Snimci iz drona prikazuju razmere poplava u Italiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)