POPLAVE POREMETILE PLANOVE PREMIJERKI: Melonijeva ranije napušta samit G7

Srna

20. 05. 2023. u 15:10

ITALIJANSKA premijerka Đorđa Meloni napustiće samit Grupe sedam /G7/ u Hirošimi dan ranije nego što je planirano da bi predvodila akciju povodom poplava koje su ove sedmice pogodile sever Italije, rekla su danas dva izvora.

ПОПЛАВЕ ПОРЕМЕТИЛЕ ПЛАНОВЕ ПРЕМИЈЕРКИ: Мелонијева раније напушта самит Г7

FOTO: AP/Tanjug

Obilne kiše opustošile su istočnu stranu italijanske regije Emilija-Romanja, odnele 14 ljudskih života i nanele štetu od više milijardi evra, a posebno je pogođena poljoprivreda.

Italijanska Vlada održaće u utorak, 23. maja sednicu na kojoj će odlučivati o merama za pomoć ljudima da se izbore sa vanrednom situacijom, preneo je Rojters.

Ranije tokom dana, Melonijeva je zahvalila liderima G7 i svima iz drugih zemalja koji su izrazili solidarnost sa Italijom i onima koji su pogođeni poplavama.

BONUS VIDEO: VODA DO GUŠE: Novi snimci katastrofalnih poplava u italijanskoj regiji Emilija-Romanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠAMAR VLASTIMA U KIJEVU: Ukrajina neće ući u NATO i EU