APOKALIPTIČNE SCENE U ITALIJI: Zbog poplava 50.000 građana bez struje, hiljade evakuisanih, obustavljen saobraćaj (VIDEO)

Tanjug

17. 05. 2023. u 15:20

NAJMANjE šest osoba je poginulo, a hiljade je evakuisano iz svojih domova, nakon što su razorne poplave pogodile italijanski severni region Emilija Romanja, saopštile su danas italijanske vlasti i upozorile da situacija može da se pogorša.

АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У ИТАЛИЈИ: Због поплава 50.000 грађана без струје, хиљаде евакуисаних, обустављен саобраћај (ВИДЕО)

Foto: AP

- Nije gotovo sa padavinama, trajaće nekoliko sati. Suočeni smo sa veoma komplikovanom situacijom - saopšteno je iz Agencije za civilnu zaštitu, prenosi Rojters.

ANSA prenosi da je usled nevremena 50.000 ljudi ostalo bez struje.

Navodi se da se 14 reka izlilo iz svojih korita u Romanji, istočnom delu regiona, što je primoralo stanovnike gradova poput Čezene da se popnu na krovove kuća, gde su ih vatrogasci spasavali helikopterima ili gumenim čamcima.

Agencija navodi da je tokom dana otkazano 17 vozova zbog nevremena koje je pogodilo region Emilija Romanja, kao i da je saobraćaj obustavljen između Bolonje i Riminija, između Ferare i Riminija, između Ravene i Faence preko Granarola, između Ravene i Kastelbolonjeza preko Luga, a sada i između Bolonje i Saso Markonija.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izrazila je u objavi na Tviteru "potpunu solidarnost sa pogođenim stanovništvom" i poručila da vlada pažljivo prati događaje i da je spremna da pruži pomoć.

Obilne padavine u Emiliji Romanji usledile su posle nedelja suše koje su smanjile kapacitet zemljišta da prima vodu, čime su pogoršane posledice poplava, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!