O ČEMU SU RAZGOVARALI PUTIN I ERDOGAN? Prijateljstvo može, ali ne i nametanje izbora

Novosti Onlajn

11. 05. 2023. u 10:23

PORTPAROL turskog predsednika Ibrahim Kalin opisao je ruskog predsednika Vladimira Putina kao dalekovidog lidera koji ne želi da svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu nametne izbor u ukrajinskom pitanju.

О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ ПУТИН И ЕРДОГАН? Пријатељство може, али не и наметање избора

Foto: AP

- Putin je dalekovid lider koji razume da takve stvari ne mogu biti nametnute Erdoganu. Erdogan i Putin imaju veoma dobar i snažan odnos koji je zasnovan na poverenju i obostranom uvažavanju - rekao je Kalin i dodao da zahvaljujući tome dve zemlje uspešno sarađuju po pitanju Sirije, procesu iz Astane, žitnom koridoru i drugim pitanjima, prenosi TASS.

Komentarišući dijalog o Ukrajini, Kalin je rekao da je Rusija dobro upoznata sa stavom Turske.

- Poručili smo ruskoj strani da se sukob mora okončati uz poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i očuvanje njene političke nezavisnosti, kao i povratak svih anektiranih teritorija - rekao je on, prenosi Tanjug.

Kalin je podsetio na svoju posetu Moskvi u martu, kada je, kako je rekao, "više razgovarano o bilateralnim pitanjima", ali je na kraju "bilo reči na temu Ukrajine".

Na pitanje da li je Putin podržao Erdogana uoči opštih izbora u Turskoj 14. maja, Kalin je istakao da takvo pitanje nije politički korektno u kontekstu izbora i da "bilo kakva podrška ne dolazi u obzir". On je ponovio da dvojica lidera imaju veoma efikasan odnos koji "omogućava vrhunsku diplomatiju".

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ERDOGANA - Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku