TURSKI POLITIČAR: Krim je Rusija, kao i nove teritorije (VIDEO)

Novosti online

29. 04. 2023. u 17:10

NOVI subjekti Rusije su Donjecka i Hersonske Narodne republike, Zaporoška i Hersonska oblast i zapadne zemlje to moraju zvanično i otvoreno da se priznaju, izjavio je lider turske partije Vatan Dogu Perinček, prenosi TASS.

ТУРСКИ ПОЛИТИЧАР: Крим је Русија, као и нове територије (ВИДЕО)

Foto: Piksabej

- Krim je teritorija Ruske Federacije. U sastavu Rusije su i DNR i LNR, kao i Zaporoška i Hersonska oblast. Ove činjenice moraju biti priznate zvanično i otvoreno - rekao je Perinček na Svetskoj onlajn konferenciji o multipolarnosti.

Turski političar je skrenuo pažnju i na destruktivnu ulogu Vašingtona u nekim delovima sveta. On je napomenuo da su "Rusija, Turska, Irak, Iran i Sirija zajednički sprečile destabilizujuća dejstva SAD u okviru formiranja takozvanog Kurdistana". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @news_blog_rus

Perinček je ukazao i na zajednički rad Moskve i Ankare na sprečavanju širenja destruktivnog uticaja SAD u Karabahu i Južnom Kavkazu.

- Jedinstvo zapadnoazijskih zemalja zajedno sa Rusijom i Turskom predstavlja model mira i bezbednosti. Sada je vreme da se ovaj model proširi na sve regione sukoba - naglasio je.

Političar je takođe ukazao na potrebu da se razvije zajednička strategija zemalja za suprotstavljanje Sjedinjenim Američkim Državama.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)