ŽESTOKI SUKOBI U PARIZU, LETE DIMNE BOMBE: Policajac povređen Molotovljevim koktelom, polomljeni izlozi, gore barikade (VIDEO)

Do žestokih sukoba između demonstranata i policije došlo je u ponedeljak popodne u Parizu.

ЖЕСТОКИ СУКОБИ У ПАРИЗУ, ЛЕТЕ ДИМНЕ БОМБЕ: Полицајац повређен Молотовљевим коктелом, поломљени излози, горе барикаде (ВИДЕО)

Goran Čvorović

Veoma napeto je bilo u bulevaru Volter, kod metroa Šaron, kao i na Trgu Leon Blum. Lomljeni su izlozi, a na meti je najčešće ono što najradikalniji smatraju simbolima liberalnog kapitalizma, kao što su vitrine banaka, osiguravajućih društava ili restorana brze hrane.

Nerede predvode "crni blokovi", među kojima su neki članovi došli i iz inostranstva. Demonstranti pale i barikade, a policiju gađaju kamenjem i vatrometom. Jedan policajac je u Parizu povređen bačenim "Molotovljevim koktelom" i kolege su mu pritekle u pomoć.

Policija uzvraća palicama i dimnim bombama.

Nereda je bilo i u Lionu, Nantu, Renu. U Marselju demonstranti su upali u hotel "Interkoninetal".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!