VELIKA BRITANIJA SANKCIONISALA AGENTE FSB: Oni stoje iza hapšenja Kara-Murze

Tanjug

22. 04. 2023. u 00:07

VELIKA Britanija je sankcionisala pet osoba povezanih sa trovanjem i hapšenjem političara i novinara Vladimira Kara-Murze.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА САНКЦИОНИСАЛА АГЕНТЕ ФСБ: Они стоје иза хапшења Кара-Мурзе

Foto: Printskrin/TV Zvezda

-U stvari, on je hrabro govorio istinu o Putinovoj ilegalnoj invaziji na Ukrajinu, saopštio je Forin ofis, prenosi Skaj njuz.

Sankcionisani su agenti Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Samofal i Konstantin Kudrjavcev.

Oni su bili članovi operativnog tima koji je pratio Kara-Murzu na više putovanja pre nego što je otrovan i to 2015. godine, tri meseca nakon što je njegov bliski prijatelj i kolega opozicioni političar Boris Nemcov ubijen, kao i 2017. godine.

Elena Lenskaja, sudija koja je odobrila hapšenje Kara-Murze, Denis Kolesnikov i Andrej Zadačin, istražitelji koji su učestvovali u njegovom hapšenju, takođe su sankcionisani.

Njima je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju i zamrznuta imovina u toj zemlji.

-Danas je sankcionisano pet osoba povezanih sa njegovim slučajem, čime se šalje jasna poruka da Velika Britanija neće podržavati ovakav tretman jednog od svojih građana. Velika Britanija će nastaviti da podržava Kara-Murzu i njegovu porodicu, izjavio je ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli i pozvao Rusiju da ga odmah i bezuslovno oslobodi.

Rusija je u ponedeljak osudila britansko-ruskog državljanina na 25 godina zatvora pod optužbom za izdaju, podseća britanska TV stanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)