NEĆE JOJ BITI DOPUŠTENO DA NAPUŠTA ZEMLJU: Eva Kaili prebačena u kućni pritvor

Srna

14. 04. 2023. u 15:10

BIVŠA potpredsednica Evropskog parlamenta Eva Kaili, koja je optužena za prijem mita puštena je danas iz zatvora "Haren" u Briselu u kućni pritvor.

НЕЋЕ ЈОЈ БИТИ ДОПУШТЕНО ДА НАПУШТА ЗЕМЉУ: Ева Каили пребачена у кућни притвор

Foto Profimedia

Kailijeva i nekoliko drugih zvaničnika optuženi su za prijem mita od Katara i Maroka u zamenu za lobiranje u korist tih zemalja u Evropskom parlamentu. Ona i Katar negiraju krivicu. Maroko se žalio na uznemiravanje pravosuđa i medijske napade.

Ona je uhapšena uz još tri osobe tokom policijskih operacija u decembru prošle godine, kada je pronađeno 1,5 miliona evra gotovog novca. Kailijeva će nositi električnu nanogicu i neće joj biti dozvoljeno da napušta Belgiju, prenosi Rojters.

Osim Kailijeve, oslovođena su i trojica ostalih osumnjičenih, od kojih je jedan priznao krivicu i sarađuje sa vlastima u zamenu za smanjenu kaznu.

Drugi poslanik Evropskog parlamenta Belgijanac Mark Tarabela uhapšen je u februaru i oslobođen je prošle sedmice uz elektronski nadzor. On takođe negira krivicu.

Italijanski poslanik Evropskog parlamenta Andrea Kozolino pokušava da izbegne nalog za njegovo isporučenje u Belgiju iz Italije. On negira da je uzimao mito od drugih država.

Ročište o zahtevu Belgije održava se u Italiji 2. maja.

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA: Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!