EL SISI PLANIRAO TAJNO DA POŠALJE RAKETE RUSIMA: Nova otkrića iz tajnih dokumenata - Naredio proizvodnju 40.000 projektila za Putina

Novosti online

11. 04. 2023. u 07:47

PREDSEDNIK Egipta Abdel Fatah el Sisi nedavno je naredio proizvodnju 40.000 raketa koje će biti tajno isporučene u Rusiju, navodi se u dokumentu koji je analizirao Vašington post.

ЕЛ СИСИ ПЛАНИРАО ТАЈНО ДА ПОШАЉЕ РАКЕТЕ РУСИМА: Нова открића из тајних докумената - Наредио производњу 40.000 пројектила за Путина

Foto: Profimedia/Ilustracija

Deo strogo poverljivog dokumenta, od 17. februara, rezimira navodne razgovore između Sisija i visokih egipatskih vojnih zvaničnika i takođe ističe planove za snabdevanje Rusije artiljerijskom municijom.

- U dokumentu, Sisi nalaže zvaničnicima da čuvaju proizvodnju i isporuku raketa u tajnosti "kako bi izbegli probleme sa Zapadom" - piše Vašington post.

Dokument koji su dobili je deo velikog "curenja" poverljivih podataka, čiji izvor i dalje ostaje nepoznat.

Ahmed Abu Zeid, portparol egipatskog ministarstva spoljnih poslova, rekao je novinarima komentarišući dokument da se "stav Egipta od početka zasniva na neumešanosti u ovu krizu i na obavezi da održava jednaku distancu sa obe strane", istovremeno potvrđujući podršku Egipta povelji UN i međunarodnog prava u rezolucijama Generalne skupštine UN.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)