ZELENSKI TRAŽIO RAZGOVOR SA PREMIJEROM INDIJE: Uputiće mu poziv za posetu Modija Kijevu

Đ.G.

10. 04. 2023. u 16:26

VLADIMIR Zelenski je zatražio telefonski razgovor sa indijskim premijerom Narendrom Modijem i planira da ga pozove u Kijev, rekla je prva zamenica ukrajinskog ministra spoljnih poslova Emina Džaparova.

ЗЕЛЕНСКИ ТРАЖИО РАЗГОВОР СА ПРЕМИЈЕРОМ ИНДИЈЕ: Упутиће му позив за посету Модија Кијеву

Foto AP

Džaparova je doputovala u Delhi u ponedeljak da se sastane sa indijskim zvaničnicima i diplomatama. Ona je već razgovarala sa sekretarom zapadnog odeljenja indijskog ministarstva spoljnih poslova Sanjajem Vermom. Japarova će takođe održati sastanke sa državnim ministrom inostranih poslova i kulture Meenakshi Lekhijem i zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost Vikramom Misrijem.

- Predsednik Zelenski je zatražio telefonski poziv sa premijerom Modijem. Pozivamo premijera Modija da poseti Kijev - rekla je ona za CNBC-TV18.

Govoreći o sastanku sa Vermom, prva zamenica ukrajinskog ministra spoljnih poslova je rekla da je pozvala Indiju da se pridruži inicijativama Volodimira Zelenskog "Formula mira" i "Zrno iz Ukrajine". Džepar je, takođe, naglasila da Ukrajina želi aktivniji politički dijalog sa Indijom, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna