OGLASIO SE PREMIJER LIBANA: "Formacije koje su raketirale Izrael nisu libanske"

Novosti Onlajn

09. 04. 2023. u 14:15

PRELIMINARNA istraga pokazuje da formacije koje su raketirale Izrael nisu libanske, saopštila je pres služba vršioca dužnosti libanskog premijera Nadžiba Mikatija na svom Tviteru.

ОГЛАСИО СЕ ПРЕМИЈЕР ЛИБАНА: Формације које су ракетирале Израел нису либанске

Foto:Profimedia

Kako se navodi u saopštenju, Liban se protivi bilo kakvoj eskalaciji sa svoje teritorije i odbacuje korišćenje svoje teritorije za operacije koje imaju za cilj destabilizaciju situacije u regionu.

U saopštenju se ističe da su napadi na Izrael bili reakcija na izraelsku agresiju na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze.

Ranije je poslanik libanskog parlamenta Kasem Hašem izjavio da su rakete na izraelsku teritoriju iz Libana najverovatnije ispaljene iz palestinskih kampova. Ministarstvo spoljnih poslova Libana saopštilo je da je ova zemlja posvećena Rezoluciji 1701 Saveta bezbednosti UN, usvojenoj 2006. godine i poziva međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Izrael da zaustavi eskalaciju.

Izraelski mediji u četvrtak su javili da je sa libanske teritorije ispaljeno na desetine raketa koje su bile usmerene na pogranična naselja i gradove u severnoj i zapadnoj Galileji na severu Izraela. U granatiranju su povređene najmanje tri osobe.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!