UKRAJINSKI MIGOVI NEMOĆNI PROTIV RUSKIH SUHOJA: Rusi ih hvataju u smrtonosne zamke, za ukrajinske pilote jedino rešenje je F-16

Novosti onlajn

03. 04. 2023. u 16:59

JEDAN od najboljih ukrajinskih pilota, major Vadim Vorošilov je za britanski Telegraf izjavio da im je svakim danom sve teže da drže Ruse na odstojanju, jer oni protiv ruskih Suhoja koriste već zastarele sovjetske avione dok je molio Zapad da Ukrajini pošalje borbene avione F-16.

УКРАЈИНСКИ МИГОВИ НЕМОЋНИ ПРОТИВ РУСКИХ СУХОЈА: Руси их хватају у смртоносне замке, за украјинске пилоте једино решење је Ф-16

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Major Vorošilov, koji je tokom odmora sa prve linije dao intervju za Telegraf, upozorio je da Rusi stalno menjaju taktiku i prave zamke i zasede.

- Oni prvo šalju jedan avion, koji ukrajinskog pilota dovodi u zabludu da pomisli da je sam. Zatim će se pojaviti još dva ili tri sa obe strane, opkoljavajući ukrajinske avione - kaže Vorošilov.

On je naglasio da, dok ukrajinski piloti i dalje lete na migovima 29 iz sovjetske ere, ne mogu učiniti ništa protiv Rusa, koji upravljaju modernim borbenim avionima Suhoj Su-35 i bombarderima Su-34.

- Trenutno možemo samo da zadržimo neprijatelja, ali sa F-16 možemo da kontrolišemo aerodrome, more i zemlju i da zaštitimo pešadiju - rekao je on.

„Potrebne su nam modernije letelice da bismo bili bolji od neprijatelja".

- Radari na ruskim avionima su oko četiri puta bolji od onoga što imamo i mogu da vide mnogo dalje. Takođe, ruske rakete su znatno sposobnije od naših sovjetskih. Sve je opasnije. Ponekad ne možemo ni da vidimo da su Rusi lansirali rakete, što je veoma opasno za pilote - rekao je.

On je objasnio kako Rusija ima sposobnost da izvrši napad sa 200 kilometara od linije fronta, dok Ukrajinci moraju da bude mnogo bliže neprijatelju, što je daleko opasnije.

- Dobijanje F-16 bi nam pomoglo da preživimo i održimo više ljudi u životu - poručio je.

Ukrajina je ranije tražila da dobije avione američke proizvodnje F-16, kojih ima preko 3.000 širom sveta. Ovaj višenamenski avion dokazan u borbi, unapređivan je i unapređivan tokom godina, uključujući neke tehnologije pete generacije, kao što je napredni radar.

Međutim, Džo Bajden je nedavno rekao da za sada ne želi da isporučuje Ukrajini F-16 , što je navelo Vladimira Zelenskog da pozove Rišija Sunaka da Ukrajini da RAF-ove tajfune.

Premijer je u februaru dao instrukcije Ministarstvu odbrane da istraži koji od britanskih aviona bi mogao biti dat Ukrajini, iako je Sunak upozorio da bi za obuku pilota mogle biti potrebne tri godine.

„Sve dok nastavimo da čekamo, izgubićemo još pilota. Imali smo spisak najnaprednijih pilota koji su mogli biti obučeni za F-16 i, nažalost, neki od njih su već poginuli u akciji".

Poslednjih nedelja, istočnoevropske zemlje članice NATO-a počele su da po prvi put prebacuju stare sovjetske borbene avione. I Slovačka i Poljska su poslale migove iz svojih zastarelih zaliha, ali neki su korisni samo za rezervne delove.

Većina najboljih Ukrajinskih pilota i inženjera već prolaze intenzivne časove engleskog kako bi razumeli svoje instruktore ako ikada dođe vreme za obuku na zapadnim mlaznjacima.

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!