POGLEDAJTE - SOVJETSKI RPG-7 PROTIV ZAPADNOG OKLOPA: Napravljen je tutorijal upotrebe RPG protiv zapadne opreme isporučene Ukrajini (VIDEO)

P. Z. S. / rybar

31. 03. 2023. u 20:57

NA ruskim društvenim mrežama pojavio se snimak – uputstvo za ekiminaciju zapadne tehnike koja stiže u Ukrajinu.

ПОГЛЕДАЈТЕ - СОВЈЕТСКИ РПГ-7 ПРОТИВ ЗАПАДНОГ ОКЛОПА: Направљен је туторијал употребе РПГ против западне опреме испоручене Украјини (ВИДЕО)

Foto EPA/AP

Popularni ruski telegram kanal Ribar je već analizirao ranjivosti strane opreme koja je isporučena VSU.

Ovog puta odlučili smo da se fokusirajuo na ručni protivtenkovski bacač granata RPG-7 koji je jedno od najrasprostranjenijih sredstava za uništavanje oklopnih vozila. Ruske oružane snage će najverovatnije koristiti ovaj bacač granata u svojim susretima sa leopardom ili čelendžerom.


U novom videu ćemo pogledati kako se koristi RPG-7 i pokazati gde se udara da bi se onesposobili ili naneli značajna oštećenja neprijateljskih tenkova i oklopnih vozila.

Ribarov tim nastavlja da proizvodi video tutorijale sa detaljnom analizom ranjivosti u zapadnoj opremi i objašnjenjem kako i šta pogoditi da bi je sigurno uništili ili napravili značajnu štetu.

KAKO UNIŠTITI LEOPARDA?

Uskoro će se zapadni tenkovi i oklopna vozila pojaviti na liniji fronta — u rukama VSU. Teško je potceniti značaj efikasnog uništavanja ovih tenkova, jer je to od velike vojne i psihološke vrednosti za Oružane snage Rusije. Međutim, prvi susreti sa novom opremom na bojnom polju uvek rezultiraju brojnim greškama i, kao posledicom, nepotrebnim gubicima.

U prvoj epizodi dajemo pregled dizajna tenka leopard 2, kao i najbolje načine da ga pogodimo mitraljezima velikog kalibra, protivtenkovskim sistemima i bacačima granata i dronova.

KAKO UNIŠTITI ABRAMSA?

Američki glavni borbeni tenk abrams, bez obzira na njegovu modifikaciju, jedan je od najjačih tenkova NATO-a. Moćni oklop, sistemi aktivne zaštite i drugi moduli za preživljavanje trebalo bi da obezbede njegov opstanak u borbi.

Ipak, abrams nije neranjiva mašina. Kao i svako drugo vozilo, može se onemogućiti.

U drugoj epizodi razmatramo tipične ranjivosti tenka M1 abrams, kao i najpoželjnije načine da ga pogodite mitraljezima velikog kalibra, protivtenkovskim sistemima, bacačima granata i bespilotnim letelicama.

KAKO UNIŠTITI ČELINDžERA 2?

Čelindžer-2, glavni borbeni tenk Velike Britanije, klasičan je primer zapadne škole izgradnje tenkova. Veoma izraženo diferenciran oklop čini ga teškom metom za pogađanje, međutim, ima i ranjivosti.

U novoj epizodi razmatramo tipične ranjivosti tenka čelindžer-2, kao i najpoželjnije načine da ga pogodite mitraljezima velikog kalibra, protivtenkovskim sistemima, bacačima granata i bespilotnim letelicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (2)

OBRAZOVANJE ĐOKOVIĆA: Nole s mukom okončao srednju, Jelena se nije zaustavila dok nije doktorirala