TRAMP IMA REŠENJE ZA UKRAJINU, ZA GODINU I PO DANA MOŽE BITI KASNO: "Prouzrokovali smo ovo, ostaje nam da se molimo"

Tanjug

28. 03. 2023. u 15:26

SUKOB u Ukrajini "treba da se završi odmah", izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp, ponovivši svoju tezu da je spreman da se postigne rešenje za samo 24 sata. Tramp je dodao da smatra da Ukrajina može biti uništena za godinu i po dana, ako sukob ne bude rešen.

ТРАМП ИМА РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ, ЗА ГОДИНУ И ПО ДАНА МОЖЕ БИТИ КАСНО: Проузроковали смо ово, остаје нам да се молимо

Foto: EPA/prinstkrin/ilustracija

On je nagovestio da ukrajinska kriza "možda neće biti rešena pre izbora" za predsednika SAD 2024. godine, a politika administracije aktuelnog američkog lidera Džoa Bajdena preti "trećim svetskim ratom".

- Neverovatno je da mi (na vlasti) imamo ljude koji ne znaju šta rade. Međutim, ako se (konflikt) ne reši, rešiću ga sam – za 24 sata sa (Vladimirom) Putinom i (Vladimirom) Zelenskim. To će biti veoma jednostavni pregovori, ali neću otkrivati u čemu će se sastojati, jer u tom slučaju neću moći da sprovedem svoj plan. To nikada neće uspeti - rekao je Tramp u intervjuu za "Foks njuz".

On je podsetio da do izbora ima još godinu i po dana.

- Ne mogu da zamislim šta može da se desi za to vreme. Suština je da rat mora da se zaustavi, jer se Ukrajina uništava - naglasio je Tramp.

Prema njegovim rečima, Amerikancima je sada, nakon objave predsednika Rusije Vladimira Putina da rasporedi nuklearno oružje u Belorusiji, samo ostalo da se mole.

- Evo, kao što sam i predvideo, sada se bavimo ozbiljnim stvarima. Izgovorena je reč na "N" - misleći na reč "nuklearno" (oružje).

- Mi smo prouzrokovali ovu situaciju. To se dešava kada na vlasti imate nesposobne ljude. Sve što sada mogu da kažem je da se molite! - zaključio je Tramp.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN - Koje države odlučuju pobednika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije