PROTESTI U FRANCUSKOJ: Suzavac u Bordou, policija zabranila okupljanje (VIDEO)

Novosti online

18. 03. 2023. u 20:03

PROTESTI u Francuskoj protiv penzione reforme nastavljeni su, a policija je zabranila okupljanje na pojedinim mestima, kao što je Trg Konkord u Parizu. Demonstracije se održavaju u više gradova, a najviše incidenata bilo je u Bordou i Nantu, gde je policija bacila suzavac kako bi rasterala okupljene.

ПРОТЕСТИ У ФРАНЦУСКОЈ: Сузавац у Бордоу, полиција забранила окупљање (ВИДЕО)

Foto: AP

Demonstranti u Francuskoj protive se penzionoj reformi kojom se prag za penzionisanje podiže na 64 godine. Do sada je održano više protesta, među kojima je bilo i sukoba policije i demonstranata.

Francuska policija zabranila je okupljanje na pariskom Trgu Konkord, gde je sinoć došlo do sukoba demonstranata i policajaca. Pariski metro saopštio je da zatvara stanice u neposrednoj blizini ovog trga, na nekim od najfrekventnijih linija. Zato je počelo okupljanje na Trgu Italija u 13. arondismanu, na poziv sindikata.

Policija na Trgu Konkord zaustavlja i legitimiše građane, javlja dopisnik Sputnjika, kako protest ne bi počeo i na tom mestu. Na Trgu su prisutne jake policijske snage, a neki od građana uzvikuju da je "demokratija mrtva".


Prethodno je u Parizu održana protestna šetnja, ne samo protiv penzione reforme, već i protiv policijske represije.
Incidenti su zabeleženi u Bordou, gde su demonstranti palili kontejnere, a policija bacala suzavac kako bi rasterala okupljene. U tom gradu podignute su i barikade na ulazu u univerzitet, javljaju francuski mediji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MNOGI NE ZNAJU: Ivanin otac poznat je javnosti, a pre glume zajedno sa njim se bavila neobičnim zanimanjem